Γενικά > Νομικά θέματα

Αστυνομική παραγγελία (εντολή; ) για λήψη αίματος από πολίτη.

<< < (4/5) > >>

anastasios theodoridis:
Ο γιατρός προβαίνει στην αιμοληψία για αλκοόλη μόνο με έγγραφη εντολή της τροχαίας κι έπειτα από συναίνεση εφόσον αυτή είναι δυνατή του οδηγού ή πεζού.
Δεν εξηγεί ότι αν αρνηθεί θα θεωρηθεί θετικώς σε αλκοόλη, είναι θέμα δικαστηρίου και νομοθεσίας αυτό.

Προσοχή στις συστάσεις του εντύπου της εντολής, τον τρόπο που γίνεται η αιμοληψία, η χρήση ή μη αλκοολούχου διαλύματος και τα μπουκαλάκια που χρησιμοποιούνται.

Έχει δικαστεί περιστατικό που η γιατρός έκανε χρήση αλκοολούχου διαλύματος και βρέθηκε ποσοστό αλκοόλης 2,10%. Και στο δικαστήριο δεν το πήρε χαμπάρι κανείς.......

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Προσοχή στις συστάσεις του εντύπου της εντολής, τον τρόπο που γίνεται η αιμοληψία, η χρήση ή μη αλκοολούχου διαλύματος και τα μπουκαλάκια που χρησιμοποιούνται.

Έχει δικαστεί περιστατικό που η γιατρός έκανε χρήση αλκοολούχου διαλύματος και βρέθηκε ποσοστό αλκοόλης 2,10%. Και στο δικαστήριο δεν το πήρε χαμπάρι κανείς.......

--- Τέλος παράθεσης ---

Ο φίλος μου, Γενικός Χειρουργός που προανέφερα, μου είπε ότι
ο Γιατρός που παίρνει αίμα καθαρίζει το δέρμα με betadine και όχι με αλκοόλ για να μην επηρεαστούν τα αποτελέσματα!

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ γιατρός προβαίνει στην αιμοληψία για αλκοόλη μόνο με έγγραφη εντολή της τροχαίας κι έπειτα από συναίνεση εφόσον αυτή είναι δυνατή του οδηγού ή πεζού.
Δεν εξηγεί ότι αν αρνηθεί θα θεωρηθεί θετικώς σε αλκοόλη, είναι θέμα δικαστηρίου και νομοθεσίας αυτό.

--- Τέλος παράθεσης ---
- Συναίνεση γραπτή στο έντυπο. Αν είναι σε ληθαργική κατάσταση υποθέτω το σημειώνουμε ότι δεν κατέστη δυνατή η συναίνεση;
- Με τα μπουκαλάκια θα μου πει κανείς τι παίζει; Στο fb διάβασα ότι υπάρχουν ειδικά γι' αυτές τις περιπτώσεις που προσωπικά δεν τα έχω δει. Αναφέρθηκε ότι μπορεί να φέρουν μαζί τους οι αστυνομικοί. Ούτε τέτοια έχω δει. Υποθέτω τα κλασσικά γενικής, ταχύτητας, INR που περιέχουν ήδη αντιπηκτικό δεν κάνουν.

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροσοχή στις συστάσεις του εντύπου της εντολής, τον τρόπο που γίνεται η αιμοληψία, η χρήση ή μη αλκοολούχου διαλύματος και τα μπουκαλάκια που χρησιμοποιούνται.

--- Τέλος παράθεσης ---
- Με τα μπουκαλάκια θα μου πει κανείς τι παίζει; Στο fb διάβασα ότι υπάρχουν ειδικά γι' αυτές τις περιπτώσεις που προσωπικά δεν τα έχω δει. Αναφέρθηκε ότι μπορεί να φέρουν μαζί τους οι αστυνομικοί. Ούτε τέτοια έχω δει. Υποθέτω τα κλασσικά γενικής, ταχύτητας, INR που περιέχουν ήδη αντιπηκτικό δεν κάνουν.

--- Τέλος παράθεσης ---
Χρησιμοποιούνται τα κλασικά φιαλίδια για ορό (κίτρινο πώμα) που περιέχουν ειδικό gel ή αυτά που είναι τελείως άδεια (κόκκινο πώμα).

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΧρησιμοποιούνται τα κλασικά φιαλίδια για ορό (κίτρινο πώμα) που περιέχουν ειδικό gel ή αυτά που είναι τελείως άδεια (κόκκινο πώμα).

--- Τέλος παράθεσης ---

Η αστυνομική εντολή αναφέρει φιαλίδια με αντιπηκτικό.
Αυτά που αναφέρεις οδηγούν σε πήξη. Μπορεί να αφορούν άλλα εργαστήρια και άλλη τεχνική προσδιορισμού.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση