Γενικά > Νομικά θέματα

Αστυνομική παραγγελία (εντολή; ) για λήψη αίματος από πολίτη.

<< < (3/5) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Η αιμοληψία είναι ιατρική πράξη;
Ιατρική πράξη χωρίς συναίνεση του ασθενούς; (ας τον ονομάσουμε έτσι) Χωρίς να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του και να εξαρτάται άμεσα από τη συγκεκριμένη ιατρική πράξη;
Όλες οι παραγγελίες που δέχθηκε είχαν αριθμό πρωτοκόλλου; Γιατί διαβάζω παραπάνω για το δικό μου περιστατικό, που δεν το θυμάμαι πια, ότι στο δικό μου έγγραφο δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Και το Link που έβαλε ο κύριος Θεοδωρίδης αναφέρεται ότι γράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου πάνω στα φιαλίδια.
Με την ευκαιρία, ξαναρωτάω. Ποια φιαλίδια;

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ αιμοληψία είναι ιατρική πράξη;
Ιατρική πράξη χωρίς συναίνεση του ασθενούς; (ας τον ονομάσουμε έτσι) Χωρίς να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του και να εξαρτάται άμεσα από τη συγκεκριμένη ιατρική πράξη;

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν είμαι Νομικός αλλά απλά βάζω την, τόσο καταφρονεμένη σε αυτή την χώρα, Κοινή Λογική να δουλέψει:

Όταν υπάρχει υποψία ότι κάποιος είναι κίνδυνος για τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά πάνω από όλα, ότι είναι ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ, τότε πρέπει να υπάρχει και κάποιο στοιχείο καταναγκασμού από πλευράς της Πολιτείας.

Βέβαια, για αυτούς που τέλος πάντων μπορούν να συνεννοηθούν κάπως, το επιχείρημα της κ. Πεϊτσίδου είναι πολύ πειστικό: Τους λες ότι αν δεν συναινέσουν κινδυνεύουν να θεωρηθεί στο Δικαστήριο ως θετικό τεστ.

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όλες οι παραγγελίες που δέχθηκε είχαν αριθμό πρωτοκόλλου; Γιατί διαβάζω παραπάνω για το δικό μου περιστατικό, που δεν το θυμάμαι πια, ότι στο δικό μου έγγραφο δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Και το Link που έβαλε ο κύριος Θεοδωρίδης αναφέρεται ότι γράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου πάνω στα φιαλίδια.
Με την ευκαιρία, ξαναρωτάω. Ποια φιαλίδια;

--- Τέλος παράθεσης ---

Μίλησα σήμερα με φίλο μου μάχιμο Γενικό Χειρουργό σε μεγάλο Κρατικό Νοσοκομείο της Βορείου Ελλάδας:

Γίνεται με εισαγγελική παραγγελία, και δεν τίθεται τότε θέμα συγκατάθεσης του Ασθενούς.

Δεν υπάρχει συνήθως πρόβλημα στο θέμα "καθυστέρηση" (η Τροχαία είναι μέσα σε λίγα λεπτά στο Νοσοκομείο με υπογεγραμμένη Εισαγγελική παραγγελία ).

Χρειάζονται ειδικά φιαλίδια, τα οποία τα φέρνει η Τροχαία μαζί της, και τα οποία μάλλον δεν αναλύονται στο Νοσοκομείο.

Ο Γιατρός που παίρνει αίμα καθαρίζει το δέρμα με betadine και όχι με αλκοόλ για να μην επηρεαστούν τα αποτελέσματα!

Το πρόβλημα μερικές φορές: Ότι δηλαδή, λόγω οικονομικών δυσκολιών, η Τροχαία δεν έχει μαζί της τα απαιτούμενα φιαλίδια οπότε τότε περιορίζονται μόνο στο breath test.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είμαι Νομικός αλλά απλά βάζω την, τόσο καταφρονεμένη σε αυτή την χώρα, Κοινή Λογική να δουλέψει:

Όταν υπάρχει υποψία ότι κάποιος είναι κίνδυνος για τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά πάνω από όλα, ότι είναι ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ, τότε πρέπει να υπάρχει και κάποιο στοιχείο καταναγκασμού από πλευράς της Πολιτείας.

--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι λαμβάνεται αίμα σε όλους τους εμπλεκόμενους οδηγούς, οπότε δεν είναι πάντα ο φερόμενος ως υπαίτιος.
Επίσης αν ο άλλος είναι σε εμφανή κατάσταση διέγερσης κλπ θα κάτσουμε να κινδυνεύσουμε για να τον ακινητοποιήσουμε για να του πάρουμε αίμα;

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝομίζω ότι λαμβάνεται αίμα σε όλους τους εμπλεκόμενους οδηγούς, οπότε δεν είναι πάντα ο φερόμενος ως υπαίτιος.
Επίσης αν ο άλλος είναι σε εμφανή κατάσταση διέγερσης κλπ θα κάτσουμε να κινδυνεύσουμε για να τον ακινητοποιήσουμε για να του πάρουμε αίμα;

--- Τέλος παράθεσης ---

Εξηγούμε σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι αν αρνηθούν να δώσουν αίμα, αυτό θα καταγραφεί, και ότι κινδυνεύουν τότε το Δικαστήριο να το θεωρήσει ως ισοδύναμο με θετικό τεστ.

Όσο για κάποιον που είναι σε εμφανή κατάσταση διέγερσης, εγώ θα έγραφα στο αρχείο ότι την τάδε μέρα και ώρα εξέτασα τον τάδε (παρουσία των.... θα έγραφα και τα ονόματα Νοσηλευτών / Αστυνομικών).  Ο τάδε έχει κλινικά σημεία μέθης και λόγω του ότι είναι σε εμφανή κατάσταση διέγερσης δεν είναι δυνατόν να του πάρουμε αίμα. Και ας κρίνει μετά το Δικαστήριο...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση