Γενικά > Νομικά θέματα
Αστυνομική παραγγελία (εντολή; ) για λήψη αίματος από πολίτη.
pzogr:
Η αντίθετη περίπτωση, δηλαδή η λήψη αίματος χωρίς συγκατάθεση έστω κι αν ο 'ασθενής' δεν ήταν σε θέση να τη δώσει, θα ήταν αδίκημα;
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ αντίθετη περίπτωση, δηλαδή η λήψη αίματος χωρίς συγκατάθεση έστω κι αν ο 'ασθενής' δεν ήταν σε θέση να τη δώσει, θα ήταν αδίκημα;
--- Τέλος παράθεσης ---
Aν είναι για ιατρικούς λόγους (εξέταση εντός του νοσοκομείου) σίγουρα όχι. Αν σταλεί σε εξωτερικό εργαστήριο (αστυνομίας) πιστεύω πως ναι. Και αν το καταλάβει ο εξεταζόμενος (και ξέρει τη νομοθεσία) μάλλον θα μπλέξουμε...
Αφού "" δεν υφίσταται διάταξη νόμου που να υποχρεώνει τον ιατρό να συμμορφωθεί με την παραγγελία της αστυνομικής αρχής για λήψη δειγμάτων αίματος τραυματίου, προκειμένου να διαγνωσθεί εργαστηριακώς εάν υπήρχε αλκοόλ σ' αυτό (αίμα)"" τότε πως μπορεί και πως νομιμοποιείται η τροχαία να λάβει δείγματα αίματος; Αν δεν τα πάρει ο γιατρός (ή η νοσηλεύτρια) ποιος θα πάρει αίμα; Ο αστυνομίκός ή πρέπει να υπάρχει ειδικευμένος υπάλληλος της αστυνομίας;
anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Επομένως, αν κατάλαβα καλά:
- Παραγγελία της υπηρεσίας προς το γιατρό με αριθμό πρωτοκόλλου απαραίτητα αφού σημειώνεται και πάνω στα φιαλίδια. Άραγε μέχρι να βγει έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου πόση ώρα περνάει; Αρκεί να μεταβολιστεί το οινόπνευμα;
- Ποια φιαλίδια χρησιμοποιούμε; Γιατί αυτά που έχουμε με αντιπηκτικό (γενικής, ταχύτητας, INR) είναι για συγκεκριμένη ποσότητα αίματος ενώ εδώ λέει πολύ περισσότερη, τουλάχιστον 5 ml ανά δείγμα.
- Απαιτείται έγγραφη συναίνεση το υπόπτου; Αν αρνείται αιμοληψία, ο ιατρός υποχρεούται σε αυτή;
Argirios Argiriou:
Παρακάτω παραθέτω την απάντηση της Γενικής Ιατρού Ελένης Πεϊτσίδου που εργάζεται στα ΤΕΠ του ΤΕΠ Γ.Ν.Θ Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ εδώ και χρόνια. Μου την έστειλε με προσωπικό μήνυμα στο facebook, και την δημοσιεύω μετά από άδειά της. Νομίζω ότι η απάντηση της κ. Πεϊτσίδου είναι αυτό που επιβάλλει η Κοινή Λογική:
Πάντα στα τροχαία έρχεται η αστυνομία με παραγγελία έντυπη και γίνεται η αιμοληψια. Εφοσον ο άνθρωπος μπορεί να συναινέσει του εξηγεί ο αστυνομικός και υπογράφει όπως υπογράφει και ο γιατρός και ο αστυνομικός. Πάντα κρατάω το αντίγραφο της παραγγελίας. Η αιμοληψια γίνεται ακόμη και σε διασωληνωμενο αφού γράψω στο έντυπο τι φάρμακα έχω δώσει και υπογράφει ο αστυνομικός. Δεν παίρνω καμμία συναίνεση ούτε από ανήλικο εφόσον υπάρχει η εισαγγελική εντολή δηλαδή η έντυπη παραγγελία που προανέφερα. Αν κάποιος αρνηθεί υπογράφει ότι αρνείται αλλά αυτό ισοδυναμεί με θετικό τεστ για το δικαστήριο δεν είναι δηλαδή θετικό για πιθανή δίκη. Έχω αρνηθεί εγγράφως να πάρω αίμα από πολυτραυματια γιατί ήταν άδειος και τον μεταγγιζα. 4 αιμοσφαιρίνη ως εξαιρετική περίπτωση. Δώδεκα χρόνια σε αυτό το ΤΕΠ πάντα είχα έντυπες παραγγελίες είτε για αλκοόλ είτε για ουσίες.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση