Γενικά > Νομικά θέματα
Πώς βγάζουμε Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας ( ΕΚΑΑ ) μέσω του ΤΣΑΥ (ΕΤΑΑ).
Argirios Argiriou:
Επίσης βρήκα σε μια Σουηδική σελίδα, που μου φάνηκε σοβαρή, στο διαδίκτυο ( Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος ) ότι όταν πηγαίνει κανείς σαν πολίτης χώρας της Ε.Ε. στον Γιατρό σε άλλη χώρα της Ε.Ε. για επείγον πρόβλημα,
είναι καλό εκτός από την Ευρωπαική Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας,
να έχει μαζί του και μια φωτοτυπία της κάρτας αυτής,
καθώς επίσης το διαβατήριό του, ή κάτι άλλο που να αποδεικνύει την ταυτότητά του.
Στην ίδια σελίδα, περιγράφεται ότι όσοι Σουηδοί πολίτες χρειάζεται να πάρουν επειγόντως φάρμακα στην Ισπανία, ακολουθούν την ίδια διαδικασία που περίεγραψα στο προηγούμενο ποστ για τους πολίτες της Ε.Ε. που επισκέπτονται την Σουηδία.
timex:
Θα παω να βγαλω την καρτα στο ΤΣΑΥ και θα ρωτησω αν το θυμηθω.
Ειμαι περιεργη να δω τι θα μου πουν...
thanks Αργυρη
Argirios Argiriou:
Για όσους μένουν στην Βόρεια Ελλάδα εκτός Θεσσαλονίκης και στέλνουν τα χαρτιά τους με φαξ, στο παράρτημα ΤΣΑΥ της Θεσσαλονίκης, να υπολογίζετε ότι από την στιγμή που θα τα στείλετε με φαξ μπορεί να πάρει περίπου μια εβδομάδα μέχρις ότου να σας έρθει η Ευρωπαική Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας.
Εγώ για φέτος έστειλα με φαξ τα χαρτιά μου στο παράρτημα ΤΣΑΥ της Θεσσαλονίκης στις 25/02/2010 και έλαβα την Κάρτα με Courier χθες δηλαδή στις 02/03/2010. Για το Courier πλήρωσα 11,5 ευρώ.
Αυτό βέβαια που μου πήρε ακόμη περισσότερες μέρες ήταν να πάρω βεβαίωση με φαξ από τα κεντρικά του ΟΑΕΕ στην Αθήνα ότι μου είχαν πληρώσει το ΤΣΑΥ για το 2009. Την βεβαίωση αυτή την ήθελε ο αντιπρόσωπος του ΤΣΑΥ στην Καβάλα, για να μου θεωρήσει το βιβλιάρειο Υγείας του ΤΣΑΥ για το 2010.
timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓια όσους μένουν στην Βόρεια Ελλάδα εκτός Θεσσαλονίκης και στέλνουν τα χαρτιά τους με φαξ, στο παράρτημα ΤΣΑΥ της Θεσσαλονίκης, να υπολογίζετε ότι από την στιγμή που θα τα στείλετε με φαξ μπορεί να πάρει περίπου μια εβδομάδα μέχρις ότου να σας έρθει η Ευρωπαική Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας.
Εγώ για φέτος έστειλα με φαξ τα χαρτιά μου στο παράρτημα ΤΣΑΥ της Θεσσαλονίκης στις 25/02/2010 και έλαβα την Κάρτα με Courier χθες δηλαδή στις 02/03/2010. Για το Courier πλήρωσα 11,5 ευρώ.
Αυτό βέβαια που μου πήρε ακόμη περισσότερες μέρες ήταν να πάρω βεβαίωση με φαξ από τα κεντρικά του ΟΑΕΕ στην Αθήνα ότι μου είχαν πληρώσει το ΤΣΑΥ για το 2009. Την βεβαίωση αυτή την ήθελε ο αντιπρόσωπος του ΤΣΑΥ στην Καβάλα, για να μου θεωρήσει το βιβλιάρειο Υγείας του ΤΣΑΥ για το 2010.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγω τα εστειλα αρχες φεβρουαριου και ακομη δε μου εχει ερθει!
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕγω τα εστειλα αρχες φεβρουαριου και ακομη δε μου εχει ερθει!
--- Τέλος παράθεσης ---
Πάρε τους τηλέφωνο. Μάλλον το ξέχασαν.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση