Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Περίθαλψη οικονομικών μεταναστών χωρίς άδεια παραμονής, στα Δημόσια νοσοκομεία.
Δ. Κουναλάκης:
Σε τι διαφωνούμε τελικά Διαμαντή;
Δεν ζητώ ταυτότητα ή βιβλιάριο σε κανένα για να τον εξετάσω, αλλά δεν γράφω φάρμακα ή εξετάσεις σε βιβλιάριο τρίτου. Δεν ενημερώνω την αστυνομία συνεπώς γιατί δεν ξέρω εάν αυτός που είναι μπροστά είναι ή όχι ακόμη και κατζητούμενος (τα μέρη μου έχουν κάμποσους).
Που διαφωνούμε;
1. Για μένα η ερώτηση του κ. Λεβέντη με την οποία ξεκίνησε αυτή η συζήτηση είναι προσβολή της νοημοσύνης μου. Δεν ξέρω για σένα. Τι καταλαβαίνεις με το παρακάτω;
--- Παράθεση ---Υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις μεταναστών που λόγω ασθένειας δεν μπορούν να εργαστούν, με αποτέλεσμα να μην έχουν σύμβαση εργασίας που θα τους νομιμοποιούσε την είσοδό τους σε Νοσοκομείο. Έτσι αναγκάζονται να μην έχουν την αντίστοιχη περίθαλψη με ότι αυτό σημαίνει για τη δημόσια και δική τους υγεία ή να πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς και διαγνωστικά Κέντρα.
--- Τέλος παράθεσης ---
2. Για μένα, έλληνας ή ξένος ότι χρειάζεται περίθαλψη για ταχτικό περιστατικό πρέπει είτε να έχει ασφάλεια είτε να πληρώνει την υπηρεσία που δέχεται. Που είναι το κατακριτέο;
3. Τι προτείνεις για τους παράνομους μετανάστες για να έχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, διαμονής και υγείας; Εάν τους βάλεις σε μια νόμιμη οδό για νόμιμη παραμονή δεν είναι η αρχή και για την ορθή πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας;
4. Τι άποψη έχεις για το "πρόσληψης από εργοδότη με άδεια από τη νομαρχία σε ειδικότητα για την οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα ανεύρεσης γηγενούς εργαζομένου";
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠου διαφωνούμε;
1. Για μένα η ερώτηση του κ. Λεβέντη με την οποία ξεκίνησε αυτή η συζήτηση είναι προσβολή της νοημοσύνης μου. Δεν ξέρω για σένα. Τι καταλαβαίνεις με το παρακάτω;
--- Παράθεση ---Υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις μεταναστών που λόγω ασθένειας δεν μπορούν να εργαστούν, με αποτέλεσμα να μην έχουν σύμβαση εργασίας που θα τους νομιμοποιούσε την είσοδό τους σε Νοσοκομείο. Έτσι αναγκάζονται να μην έχουν την αντίστοιχη περίθαλψη με ότι αυτό σημαίνει για τη δημόσια και δική τους υγεία ή να πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς και διαγνωστικά Κέντρα.
--- Τέλος παράθεσης ---
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο μετανάστης είναι ασθενής και δεν μπορεί να εργαστεί.
Εφόσον δεν μπορεί να εργαστεί, δεν έχει σύμβαση εργασίας. (όταν ήταν υγιής δεν είχε σύμβαση εργασίας; Εκτός αν ήταν ασθενής από τη στιγμή που μπήκε στην Ελλάδα)
Εφόσον δεν έχει σύμβαση εργασίας δεν μπορεί να γίνει δεκτός στο νοσοκομείο.
Έχεις δίκιο, ο συλλογισμός δεν έχει λογική.
Εγγραφή ή Είσοδος2. Για μένα, έλληνας ή ξένος ότι χρειάζεται περίθαλψη για ταχτικό περιστατικό πρέπει είτε να έχει ασφάλεια είτε να πληρώνει την υπηρεσία που δέχεται. Που είναι το κατακριτέο;
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνά απόλυτα στο ότι όποιος έχει πρόβλημα μη επείγον (το σημείο αυτό θέλει μεγάλη διευκρίνιση!) πρέπει να έχει ασφάλεια ή να πληρώνει. Το ερώτημα είναι: Πληρώνει άμεσα; Ντούκου στο ταμείο; Κι αν δεν έχει (ή λέει ότι δεν έχει) να πληρώσει τι κάνεις; Αλλιώς του ανοίγεις λογαριασμό (βερεσέ) και μετά το νοσοκομείο ή Κ.Υ. ψάχνει (και τον ψάχνει) για να τα πάρει πίσω;
Ποιος θα κάνει αυτή τη δουλειά ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη; Θα βάλουν γραμματείς σε βάρδιες στα Κ.Υ.; Ή μήπως οι γιατροί θα κάνουν (και) τους ταμίες, κόβοντας αποδείξεις, δίνοντας ρέστα και παραδίνοντας ταμείο την επόμενη μέρα;
Εγγραφή ή Είσοδος3. Τι προτείνεις για τους παράνομους μετανάστες για να έχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, διαμονής και υγείας; Εάν τους βάλεις σε μια νόμιμη οδό για νόμιμη παραμονή δεν είναι η αρχή και για την ορθή πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας;
--- Τέλος παράθεσης ---
Για τους παράνομους μετανάστες η νόμιμη οδός για τη νόμιμη παραμονή πρέπει να μπαίνει σε λειτουργία από την αρχή. Μια σωστή πρόταση είναι αυτή που διατυπώνεις με την προσωρινή άδεια παραμονής που θα τους δίνει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ολοκλήρωσης των διαδικασιών που απαιτούνται για τη νομιμοποίηση της παραμονής τους. Γιατί διαφορετικά η διαδικασία θα βρίσκεται συνεχώς στην αρχή ενώ οι ανάγκες υγείας ενίοτε δεν μπορούν να περιμένουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας νομιμοποίησης.
Αυτό που λες για την ύπαρξη κάποιου εγγράφου που να ταυτοποιεί το άτομο σωστό, όμως ανέφικτο σε πολλές περιπτώσεις. Καποιοι τα χάνουν όταν οι δουλέμποροι βουλιάζουν τις βάρκες για να ασχοληθεί το λιμενικό με τη διάσωση ώστε να βρουν αυτοί ευκαιρία να επιστρέψουν στην Τουρκία. Κάποιοι άλλοι τα έχουν παραδώσει ήδη στους δουλέμπορους σε προηγούμενο στάδιο του ταξιδιού τους (αν κάποιος μπορεί να το χαρακτηρίσει αυτό ταξίδι!). Ακόμη και ψέμματα να λένε λεγοντας «Δεν έχω» ή «το έχασα» ή «μου το πήραν», τι μπορούμε να κάνουμε; Να τους στείλουμε πίσω να το φέρουν;
Εγγραφή ή Είσοδος4. Τι άποψη έχεις για το "πρόσληψης από εργοδότη με άδεια από τη νομαρχία σε ειδικότητα για την οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα ανεύρεσης γηγενούς εργαζομένου";
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν ξέρω ποιόν προσβάλλει περισσότερο. Τους γηγενείς «άνεργους» ή την ελληνική κοινωνία γενικότερα;
Τ.Μαλλές:
Εγγραφή ή Είσοδος. Δεν ενημερώνω την αστυνομία συνεπώς γιατί δεν ξέρω εάν αυτός που είναι μπροστά είναι ή όχι ακόμη και κατζητούμενος (τα μέρη μου έχουν κάμποσους).
--- Τέλος παράθεσης ---
Η αστυνομία αφήνει ελεύθερο τον λαθρομετανάστη και του λέει: κοίτα να φύγεις μόνος σου σε 1 μήνα γιατί αλλιώς θα σε διώξω εγώ.
Εσείς θα φεύγατε ή θα ρισκάρατε;Ποιο ρίσκο; Την απέλαση; Ε ,καλά, αν με πιάσεις διώξε με, θα έλεγα εγώ.
Ζητάει όμως το κράτος από τον γιατρό, να κάνει τον αστυνομικό (για να μην πω κάτι χειρότερο), και να καταδώσει τον άτυχο λαθρομετανάστη που νόμιζε ότι πήγε σε γιατρό αλλά έπεσε σε "όργανο της τάξης".
Δεν θα ενημερώσω την αστυνομία αγαπητέ κ.Κουναλάκη γιατί δεν ανήκω στα σώματα ασφαλείας,κι ούτε θα επιτρέψω σε κουτοπόνηρες εγκυκλίους να με κάνουν χαφιέ του κάθε κακομοίρη.
Ας δούμε όμως και οικονομικά το θέμα...
Το να μας ενοχλεί το κόστος της περίθαλψης (έστω και μη επείγουσας),των παράνομων μεταναστών....
Ενώ δεν μας ενοχλεί το κόστος 1.αδρά αμοιβόμενων διοικητών, που δεν έχουν καμία επιστημονική ή επαγγελματική σχέση με τη διοίκηση(management),παρά μόνο κομματικές περγαμηνές.
2.Η κακοδιαχείριση πόρων και προσωπικού στο ΕΣΥ
3.Τα φακελάκια (που κι αυτά από τις τσέπες μας εκρέουν)
4.Οι μίζες στις προμήθειες.
είναι σαν κάτι ευτραφείς κυρίες που μετά το γουρουνόπουλο που έφαγαν το μεσημέρι,τρώνε γιαούρτι (με 0% λιπαρά) το βράδυ γιατί είναι σε δίαιτα...
Τ.Μαλλές:
Γεια στο στόμα σου IGP!!!
Τ.Μαλλές:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο καλύτερο το αφήνω για το τέλος.Δυστυχώς, απ' ότι μαθαίνω, σταμάτησε σε ακριτικό μας νομό,να εφαρμόζεται από το θεσμό που μεριμνά για την εδαφική μας ακεραιότητα (δε θυμάμαι πως λέγεται, νομίζω "στρωτός"), ένα θεσπέσιο μέτρο για τους "λαθρομετανάστες".Λεγόταν "προω-επα-θη-να-ση" ή μπορεί και αλλιώς.Στο τέλος κάθε τελετής, ακούγονταν κάποιοι ήχοι από τη μεριά γειτονικής μας χώρας.Πρέπει να ήταν ήχοι εορταστικών πυροτεχνημάτων, για την υποδοχή των "λαθρομεταναστών".Κάποιοι κακόβουλοι και ψεύτες λένε πως ήταν ήχοι πυροβόλων όπλων.Αυτό το μέτρο, που έδινε "μια κάποια λύση", σταμάτησε.Δεν ξέρω αν εφαρμόστηκε και ποτέ.Όλα φήμες είναι, και οπωσδήποτε δεν ήμουν μπροστά, ούτε έλαβα μέρος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Βεβαίως και γινόταν επαναπροωθήσεις,φίλε IGP.Εκτός αν τα ΡΕΟ του στρατού που έβλεπα,γεμάτα λαθρομετανάστες,πηγαίναν εκδρομές αναψυχής στο δέλτα...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση