Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Περίθαλψη οικονομικών μεταναστών χωρίς άδεια παραμονής, στα Δημόσια νοσοκομεία.
deleteduser:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
1. Για μένα η ερώτηση του κ. Λεβέντη με την οποία ξεκίνησε αυτή η συζήτηση είναι προσβολή της νοημοσύνης μου. Δεν ξέρω για σένα. Τι καταλαβαίνεις με το παρακάτω;
--- Παράθεση ---Υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις μεταναστών που λόγω ασθένειας δεν μπορούν να εργαστούν, με αποτέλεσμα να μην έχουν σύμβαση εργασίας που θα τους νομιμοποιούσε την είσοδό τους σε Νοσοκομείο. Έτσι αναγκάζονται να μην έχουν την αντίστοιχη περίθαλψη με ότι αυτό σημαίνει για τη δημόσια και δική τους υγεία ή να πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς και διαγνωστικά Κέντρα.
--- Τέλος παράθεσης ---
...
4. Τι άποψη έχεις για το "πρόσληψης από εργοδότη με άδεια από τη νομαρχία σε ειδικότητα για την οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα ανεύρεσης γηγενούς εργαζομένου";
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν κάποιος λόγω ασθενείας (πχ η λέξη εργατικό ατύχημα σας λέει κάτι;) δεν μπορεί να συμπληρώσει τα απαιτούμενα μεροκάματα - ένσημα(2003: 300 ένσημα, 2004: 150 ένσημα, 2005: 150 ένσημα), δεν μπορεί να ανανεώσει την άδεια παραμονής και την ασφάλεια του και συνεπώς δε μπορεί να πάει στο νοσοκομείο.
Η νομιμοποίηση μέσω πρόσληψης από εργοδότη ΔΕΝ εχει εφαρμοστεί ΠΟΤΕ ακόμη κι αν πληρούνται οι προϋποθέσεις,
Τ.Μαλλές:
Εγγραφή ή Είσοδοςα) Να πω λοιπόν ότι το 1987 που η Βουλγαρία μου αρνήθηκε βίζα και το 1985 είχε κάνει το ίδιο η Αλβανία, παραβίαζαν τα ανθρώπινα δικαιώματα μου ή κατάλαβα λάθος τους ορισμούς σας; Και δεν ζήταγα να πάω μόνιμα.
β) Να πω ότι οι "αποικίες" στην Σιβηρία ήταν μάλλον χώρος που μπορούσες να εφαρμόσεις κάθε ανθρώπινο δικαίωμα σου όπως η εγγραφή των κειμένων μας εδώ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μάλλον μας περάσατε για "απολογητές" του Περισσού και των εκφάνσεων του κόκκινου φασισμού,συνάδελφε...Να σας καθησυχάσω...Δεν είμαστε...
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν κάποιος λόγω ασθενείας (πχ η λέξη εργατικό ατύχημα σας λέει κάτι; ) δεν μπορεί να συμπληρώσει τα απαιτούμενα μεροκάματα - ένσημα(2003: 300 ένσημα, 2004: 150 ένσημα, 2005: 150 ένσημα), δεν μπορεί να ανανεώσει την άδεια παραμονής και την ασφάλεια του και συνεπώς δε μπορεί να πάει στο νοσοκομείο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό που λες συνάδελφε υποθέτω θα ισχύει για όλους τους εργαζόμενους αλλοδαπούς και γηγενείς. Ισχύει όμως;
Λες ότι αν κάποιος ασφαλισμένος εργαζόμενος π.χ. στο ΙΚΑ δεν μπορέσει λόγω αποδεδειγμένης βαριάς ασθένειας (πόσο μάλιστα εργατικού ατυχήματος) να εργαστεί και να συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα του έτους, χάνει την ασφαλιστική του κάλυψη για την επόμενη χρονιά;
Δεν ξέρω αν ισχύει όμως μου φαίνεται κάπως περίεργο να μην υπάρχει σχετική νομοθετική πρόβλεψη. (Αν και οι νομοθέτες δεν είναι και οι πλέον προνοητικοί…)
Ο βουλευτής λέει ότι η έλλειψη σύμβασης εργασίας αποκλείει την πρόσβαση στο νοσοκομείο. Από πού κι ως που;
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ νομιμοποίηση μέσω πρόσληψης από εργοδότη ΔΕΝ εχει εφαρμοστεί ΠΟΤΕ ακόμη κι αν πληρούνται οι προϋποθέσεις,
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν γνωρίζω αν έχει εφαρμοστεί ποτέ αυτή η περίπτωση όμως θα ήθελα να μου πεις από πού αντλείς αυτή τη βεβαιότητα και είσαι τόσο σίγουρος και απόλυτος ότι ΔΕΝ έχει εφαρμοστεί ποτέ;
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςα) Να πω λοιπόν ότι το 1987 που η Βουλγαρία μου αρνήθηκε βίζα και το 1985 είχε κάνει το ίδιο η Αλβανία, παραβίαζαν τα ανθρώπινα δικαιώματα μου ή κατάλαβα λάθος τους ορισμούς σας; Και δεν ζήταγα να πάω μόνιμα.
β) Να πω ότι οι "αποικίες" στην Σιβηρία ήταν μάλλον χώρος που μπορούσες να εφαρμόσεις κάθε ανθρώπινο δικαίωμα σου όπως η εγγραφή των κειμένων μας εδώ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μάλλον μας περάσατε για "απολογητές" του Περισσού και των εκφάνσεων του κόκκινου φασισμού,συνάδελφε...Να σας καθησυχάσω...Δεν είμαστε...
--- Τέλος παράθεσης ---
Και στο τρίτο σαν τι σας πέρασα;
Εγγραφή ή Είσοδοςγ) Να πω ότι με βάση τους ορισμούς σας είναι ανθρώπινο δικαίωμα μου να πάρω τα αμάξι σας να πάω μια βόλτα και μου το επιτρέπετε, δεν χρειάζεται καν να σας ρωτήσω; Μπορώ να κάνω το ίδιο και με την γυναίκα σας ή καλύτερα την κόρη σας; Ξέρετε είμαι fan των παιδιών των λουλουδιών....
--- Τέλος παράθεσης ---
Υποστηρίζεται και αυτό από τον Περισσό;
Όχι συνάδελφε, δεν σας έβαλα καμιά ταμπέλα. Έγραψα μια προσωπική εμπειρία και δύο διαφορετικές "εκφράσεις" των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και από τις δύο πλευρές του πλανήτη για να μην έχει κανείς παράπονο.
Δεν είμαι ευχαριστημένος από την ανύπαρκτη δημόσια υγεία στην Ελλάδα, και σίγουρα δεν είμαι ευχαριστημένος από την κατάσταση με τους μετανάστες. Αλλά δεν θα γίνω "προστάτης των μεταναστών" στις επερωτήσεις και υποκριτής για να μην τα χαλάσω με τους ντόπιους εργατοπατέρες αλά Λεβέντης.
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΞέρετε είμαι fan των παιδιών των λουλουδιών....
--- Τέλος παράθεσης ---
Αφιερωμένο εξαιρετικά...
feature=related
Α χα! έγινα τριάστερος. Ημι.......ανασσσσσ!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση