Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Επιβίωση ιδιώτη Ιατρού χωρίς σύμβαση με Ταμεία;

<< < (5/11) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπειδή δεν έχω καταλάβει...
Φίλη μου ,αφου είχε κάνει αγροτικό προσπαθησε να ανοιξει τουριστοιατρειο στη Χαλκιδικη.
Τότε μου είπε πως για να μπορεί να ανοιξει ιατρειο (επειδη δεν ειχε ειδικοτητα ακομη) θα έπρεπε να μην υπάρχει ειδικευμένος γιατρός(παθολόγος ή γενικός γιατρός) σε ακτίνα 35 χμ.
Αυτό δεν ισχύει;

Μάλιστα, στην περιοχή που άνοιξε τότε ιατρείο υπήρχε μονο μια παιδίατρος.

--- Τέλος παράθεσης ---

Το άνοιξε τελικά; Σε ποιό πόδι;

Αυτά με τις ακτίνες και τους γεωμετρικούς τόπους, μου θυμίζουν αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται μεταξύ φαρμακείων και της πύλης του νοσοκομείου - και εμείς είμαστε τίμιοι ανθρώποι και όχι κλειστοεπαγγελματίες. Ή, θυμίζουν τον προφήτη Ηλία που πήρε τα όρη και τα βουνά μέχρι να βρει κατοίκους που δεν είχαν ξαναδεί κουπί και το πέρασαν για φουρνόξυλο. Γιατί δλδ 35 χλμ; Αν η έρημος Γκόμπι ήταν στην Ελλάδα, ίσως μπορούσε να βρεθεί τέτοιο σημείο... Αλλά στη σημερινή Ελ, τσουκ...

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπειδή δεν έχω καταλάβει...
Φίλη μου ,αφου είχε κάνει αγροτικό προσπαθησε να ανοιξει τουριστοιατρειο στη Χαλκιδικη.
Τότε μου είπε πως για να μπορεί να ανοιξει ιατρειο (επειδη δεν ειχε ειδικοτητα ακομη) θα έπρεπε να μην υπάρχει ειδικευμένος γιατρός(παθολόγος ή γενικός γιατρός) σε ακτίνα 35 χμ.
Αυτό δεν ισχύει;

--- Τέλος παράθεσης ---

Από την στιγμή που κατέχεις ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ, ουδείς δύναται να σου απαγορεύσει την άσκηση της Ιατρικής Τέχνης (Π.Δ. 84 ΦΕΚ 70/10-4-2001, 5.2.β & 5.2.γ και Νόμος 3418(ΦΕΚ 287/28-11-2005). Τότε τι νόημα έχει η παραπάνω άδεια; Μάλιστα στην εφορία υπάρχει και ειδικός κωδικός για τα ιατρεία άνευ ειδικότητος (ΚΩΔΙΚΟΣ: 85121092-Υπηρεσίες Ιατρών γενικά, αποκλειστικά με προσωπική εργασία).

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςα) Η τάση σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι να αποσυνδεθεί η άσκηση της ιατρικής με το πτυχίο ιατρικής και να συνδεθεί με την ειδικότητα μετά το πτυχίο της ιατρικής.
β) Το πτυχίο της ιατρικής θα φτάσει να θεωρείται σε μεγάλο βαθμό κάτι σαν γνώση αλλά όχι επαγγελματικό δικαίωμα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Η αποδεύσμευση θα γίνει και στην Ελλάδα, μιας και σε χώρες του εξωτερικού ισχύει από δεκαετίες. Ποιά αποδέσμευση όμως ισχύει στο εξωτερικό και θα έρθει και στην Ελλάδα; Όχι της ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ με το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, αλλά, του ΠΤΥΧΙΟΥ με την ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ. Πρακτικά ο απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής θα πρέπει να περνάει από ειδικές εξετάσεις προκειμένω να λάβει την απαιτούμενη ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ και όχι απλά να λαμβάνει την τελευταία μόνο κατόπιν αιτήσεως σε μία Νομαρχία, μετά το πέρας των σπουδών του. Σας το λέω από προσωπική εμπειρία, είμαι πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής αλλοδαπής χώρας και έδωσα εξετάσεις προκειμένω να λάβω την ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ. Στην Ελλάδα απλώς την μετέφρασα και τίποτα άλλο.
Μην αφήνουμε τους διάφορους "κύκλους" να φοβίζουν τα νέα παιδιά και να τους λένε ότι μόνο με την συγκατάθεσή τους και την μεταλαμπάδευση των δικών τους, και μόνο, γνώσεων έχουν ελπίδες στη ζωή. Μην αφήνουμε τα νέα παιδιά να γίνονται απλά μεταφορείς laptop και χαρτοφακέλλων διάφορων κυριών και κυρίων και αφού "ξεζουμιστούνε" οικονομικά, ψυχικά και ηθικά να πετάγονται ως απορρίματα και ανίκανα πλέον να σταθούνε οπουδήποτε. Υπάρχει ζωή και έξω από το "σύστημα".
Και συμφωνώ απόλυτα ότι ο καθένας πρέπει να επιλέξει από ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ τη διαδρομή του, αλλά τουλάχιστον να γνωρίζει πλήρως τα νομικά του δικαιώματα έτσι ώστε αργότερα να είναι εκείνος υπεύθυνος για τις επιλογές του. Μάθετε λοιπόν, νέοι ιατροί, ποιοί είστε, τι θέλετε, τι δικαιούστε και στη συνέχεια επιλέξτε κατά βούληση.   

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠριν από μερικά (5 ή 6) χρόνια, είχα την τύχη να συνομιλήσω για λίγο στο Αμφιθέατρο του Ανατομείου του ΑΠΘ (στα πλαίσια κάποιων μαθημάτων ΠΦΥ που γινόντουσαν Τετάρτη απόγευμα) με έναν διοπτροφόρο (όπως κι εγώ) και γενειοφόρο συνάδελφο, που ξεχώριζε αμέσως για το ήθος και την ποιότητά του, και, εππλέον, είχε ειδικευτεί στην Παθ.Αν. Δεν θα με εξέπληττε (μάλλον: θα με χαροποιούσε) αν πρόκειται για τον συνάδελφο @medicus.

--- Τέλος παράθεσης ---

Είμαι διοπτροφόρος αλλά ουδέποτε γενειοφόρος. Οπότε μάλλον πρόκειται για άλλον συνάδελφο.

Ευχαριστώ και καλή σας μέρα.

timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπειδή δεν έχω καταλάβει...
Αυτό δεν ισχύει;

--- Τέλος παράθεσης ---

Το άνοιξε τελικά; Σε ποιό πόδι;

Αυτά με τις ακτίνες και τους γεωμετρικούς τόπους, μου θυμίζουν αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται μεταξύ φαρμακείων και της πύλης του νοσοκομείου - και εμείς είμαστε τίμιοι ανθρώποι και όχι κλειστοεπαγγελματίες. Ή, θυμίζουν τον προφήτη Ηλία που πήρε τα όρη και τα βουνά μέχρι να βρει κατοίκους που δεν είχαν ξαναδεί κουπί και το πέρασαν για φουρνόξυλο. Γιατί δλδ 35 χλμ; Αν η έρημος Γκόμπι ήταν στην Ελλάδα, ίσως μπορούσε να βρεθεί τέτοιο σημείο... Αλλά στη σημερινή Ελ, τσουκ...

--- Τέλος παράθεσης ---

Το ανοιξε πριν 4-5 χρονια για ενα μηνα.Μετα το αφησε και δουλεψε σε ξενοδοχειο.
Ειχε παρει τοτε και δυο ταμεια.Απο το ενα (μαλλον τεβε) επαιρνε 290 ευρω το μηνα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση