Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Χαλαρή κουβέντα

xxxxx xxxxxxx (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ)

<< < (4/6) > >>

Αρχίατρος:
Το τι είναι "ρεαλιστικές" τιμές για κάθε χώρα είναι σχετικό. Για να ζητάει 200€/επίσκεψη σημαίνει ότι κάποιοι του τα δίνουν.
Διαφορετικά θα το είχε κλείσει κι θα επέστρεφε στις ΗΠΑ (γνωρίζω γιατρό παθολογικής ειδικότητας που το έκανε).

Btw, για να έχουμε μια τάξη μεγεθών, ένας Board Certified νευρολόγος μπορεί να ασκεί Κλινική Νευρολογία στις ΗΠΑ κι να καθαρίζει τουλάχιστον 250 χιλιάρικα/έτος απ' τα οποία αφαιρείται ένα 20% (που είναι κατά μ.ο η φορολογία στις ΗΠΑ) κι υπολογίζετε πόσα του μένουν.
Not bad.
Να μην μιλήσουμε για κλινικές δοκιμές φαρμάκων κι άλλα πάρε-δώσε με φαρμακευτικές που μπορεί να έχει κάποιος κι να βγάζει κι από εκεί.

Ευτυχώς η Ιατρική στις ΗΠΑ διατηρείται σε υψηλό επίπεδο ώστε να μην έχεις τον κάθε άσχετο να σου λέει "εγώ σε πληρώνω" την ώρα που σου  χρωστάει το νοσοκομείο εφημερίες 6 μηνών ή τον Δημόσιο Υπάλληλο διορισθέντα με χαρτάκι της Κλαδικής να καθαρίζει τα ίδια ή περισσότερα από σένα (εκεί το Public Service προορίζεται για εκείνον που δεν έχει ιδιαίτερα προσόντα κι εξασφαλίζει 40-50 χιλιάρικα τον χρόνο).

fanisgp:
ο συγκεκριμένος με τα αρχικά Ε.Μ  ειναι πράγματι ανειδίκευτος και οχι μόνο δεν συνταγογραφεί αλλά και σε όποιον τύχει τόν στέλνει σε συγκεκριμένο κέντρο γιά μια γρήγορη μαγνητική σε ειδική φιλική τιμή, πάντα σε απλό χαρτί βέβαια αφού δεν έχει δικαίωμα συνταγοπαραπεμπτικογραφίας.

Argirios Argiriou:
Τείνω να συμφωνήσω με την Μαρία Παπαδοπούλου.

Αν κατάλαβα καλά το κύριο πρόβλημά της δεν είναι το οικονομικό κόστος αλλά η συμπεριφορά του συγκεκριμένου Ιατρού, η οποία ανεξάρτητα από το αν θεωρείται νόμιμη, και εμένα θα με εξόργιζε.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Η κυρία Παπαδοπούλου έριξε τη βόμβα κι έκτοτε δεν ξανασυνδέθηκε (μπορεί να μπαίνει ως επισκέπτης).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤείνω να συμφωνήσω με την Μαρία Παπαδοπούλου.

Αν κατάλαβα καλά το κύριο πρόβλημά της δεν είναι το οικονομικό κόστος αλλά η συμπεριφορά του συγκεκριμένου Ιατρού, η οποία ανεξάρτητα από το αν θεωρείται νόμιμη, και εμένα θα με εξόργιζε.

--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ καταλαβαίνω ότι το κύριο πρόβλημα είναι η συμπεριφορά σε σχέση με το κόστος.

Η γραμματέας πριν κλειστεί η επίσκεψη ενημέρωσε ότι η επίσκεψη είναι 200 ευρώ.
Χορηγήθηκε απόδειξη για την επίσκεψη.
Δεν χορηγήθηκε ηλεκτρονική συνταγή αλλά χειρόγραφη.

Εκεί που εστιάζει η καταγγέλλουσα, αν κατάλαβα καλά, είναι ότι σύμφωνα με την υψηλή αμοιβή, για τα δεδομένα της, έπρεπε να χορηγηθεί και ηλεκτρονική συνταγή ώστε να μην τρέχει να βρει άλλο γιατρό ώστε να μετατρέψει τη χειρόγραφη συνταγή σε ηλεκτρονική. Αυτό είναι το λάθος, κατά τη γνώμη μου. Η συσχέτιση της υψηλής αμοιβής με την έκδοση ηλεκτρονικής συνταγής. Υπάρχει ηθική, και όχι νομική, υποχρέωση του γιατρού να εκδώσει τη συνταγή άσχετα από το ύψος της αμοιβής του. Κι εδώ νομίζω συμφωνήσαμε όλοι.

Υπάρχουν αρκετοί γιατροί που παίρνουν μαύρα την επίσκεψη από 20 - 50 ευρώ (ενδεικτικές τιμές) και χορηγούν χειρόγραφες συνταγές για ευνόητους λόγους φοροαποφυγής. Δεν έχω δει καμιά σχετική καταγγελία από ασθενείς. Οι περισσότεροι λένε κι ευχαριστώ γιατί αν ζητήσουν απόδειξη αυτόματα τα 50 ευρώ γίνονται 70!

Αναρωτιέμαι, αν ο γιατρός έλεγε: "200 με απόδειξη, 150 χωρίς απόδειξη" θα υπήρχε ανάλογη αγανάκτηση για την μη έκδοση της συνταγής; Και αντίστροφα, αν το κόστος της αγωγής ήταν 10 ευρώ, θα γινόταν θέμα;

Αρχίατρος:
Αυτό ήθελα κι εγώ να καταδείξω με όλα αυτά που έγραψα περί Αμερικής κτλ.

Το ότι ο μέσος Έλληνας Ιατρός κοστολογεί την επίσκεψή του 20, 50 ή κάποιος που το παίζει προφέσορας (κι όλοι γνωρίζουμε πως γίνεται κάποιος μέλος ΔΕΠ στην Ελλάδα) 100, δεν σημαίνει ότι ο άλλος που έκανε Ειδικότητα στις ΗΠΑ κι είναι παγκοσμίως γνωστός στον τομέα του, την τιμάει το ίδιο.

Όσον αφορά το θέμα της συνταγής, το ίδιο μου έχει τύχει σαν αγροτικός από ιδιώτη ακτινοθεραπευτή-ογκολόγο σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο, απαξίωσε να γράψει κάτι κορτιζόνες σε καρκινοπαθή τελικού σταδίου, κι αναγκάστηκα να τον ψάχνω εγώ για να μου στείλει με fax την γνωμάτευση ώστε να τα γράψω εγώ, μιας κι ήταν φάρμακα υψηλού κόστους (πάνω από 3,000€ εξ όσων θυμάμαι).
Και μιλάμε για άτομο που δεν έχει κάνει ούτε το 1% απ' αυτά που έχει κάνει ο συγκεκριμένος νευρολόγος.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση